Den første børsuge i det nye år er overstået, og efter mange selskaber har været udfordret i december, bl.a. som følge af de ændrede skatteregler, har størstedelen af selskaberne oplevet stigninger i den første uge af januar.

I toppen slutter BactiQuant med en stigning på 50% uden selskabsnyt. Det samme gælder flere af de andre aktier, som har oplevet markante stigninger gennem ugens løb, hvor DecideAct har oplevet en stigning på 28%, Impero 16%, Hydract 15% og Risk Intelligence 12%. Dette kan sandsynligvis tilskrives den velkendte januar-effekt, som i år er blevet understøttet af de ændrede skatteregler.

Trophy Games er steget 9% gennem ugen, og har givet en opdatering på selskabets aktietilbagekøbsprogram, hvor selskabet nu har købt egne aktier for 1,8 mio. kroner. Freetrailer er ligeledes steget 9%, efter selskabet har offentliggjort udlejningstal for andet kvartal af det skæve regnskabsår, hvor selskabet oplevede en vækst på 34,6% i antallet af udlejninger ift. samme periode sidste år.

Scandinavian Medical Solutions og Erria har begge oplevet en stigning på 6%. Scandinavian Medical Solutions har offentliggjort den første ordre i det nye kalenderår, og fortsatte således den solide salgsstime fra sidste måned. Erria har gennem datterselskabet Mermaid Maritime Vietnam indgået en betydningsfuld servicekontrakt til en værdi på 6 mio. kroner med en førende lokal virksomhed i Vietnam.

På trods af en nedjustering er Q-Interline steget 2% gennem ugen. Nedjusteringen kom som følge af længere beslutningsprocesser på især nye markeder, og selskabet forventer nu at nå en omsætning på 31,5-32,5 mio. kroner fra tidligere 38-43 mio. kroner, mens guidance for EBIT nu lyder på -9 til -10 mio. kroner fra tidligere -3,5 til 0 mio. kroner. I meddelelsen fremgik desuden guidance for det nye regnskabsår, 2024, mens selskabet beskrev, at de arbejder på at sikre yderligere kapital i form af større lånefaciliteter eller emission af nye aktier.

Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves to nye kontrakter til WindowMaster, Dataproces har indgået en kontrakt på selskabets SaaS-løsning MARC Fleksløn, Hove har modtaget en ordre til en værdi på mere end 0,5 mio. kroner i datterselskabet i Tyrkiet og Alefarm Brewing har lanceret sin webshop på dansk.