Det har igen været en begivenhedsrig uge blandt aktierne på de danske vækstbørser, hvor STENOCARE slutter øverst med en stigning på 55%.

Blandt ugens bedst performende aktier finder vi også FastPassCorp, DecideAct, Hypefactors, Monsenso og Curasight, der alle har oplevet tocifrede procentstigninger. DecideAct har i ugens løb indgået en kontrakt med ministeriet for miljø, energi og klima i Island om at gennemgå den nationale energimyndighed og Energifonden. Hypefactors har fået godkendt sin afnotering af Nasdaq, og har sidste handelsdag på First North den 14. maj 2024. Monsenso har fremlagt årsrapport for 2023, og derefter offentliggjort et udbud af nye aktier med fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Dataproces og Q-Interline har også haft en god uge på børsen med stigninger på hhv. 9% og 5%. Dataproces har offentliggjort kvartalsrapport for tredje kvartal af selskabets skæve regnskabsår, der både viste solid fremgang på top- og bundlinjen, herunder med et positivt EBITDA på 2,2 mio. kroner i regnskabsårets første ni måneder. Q-Interline har vundet en millionordre til verdens største kakaoproducent, hvilket var selskabets første ordre til måling af kakao, hvorfor Q-Interline bevægede sig ind i et nyt fødevaresegment inden for konfekture.

Erria og RISMA slutter ugen med en stigning på hhv. 4% og 2%, efter begge selskaber har offentliggjort guidance for indeværende regnskabsår, 2024. Erria forventer i 2024 at nå en omsætning på 185-200 mio. kroner, et EBITDA på 5-7 mio. kroner og et EBIT på 4-6 mio. kroner. RISMA forventer at nå en ARR på 45-49 mio. kroner med et EBITDA på -5,6 til -9,6 mio. kroner.

Scandinavian Medical Solutions har udsendt flere nyheder gennem ugen, herunder et salg til en spansk kunde samt et salg til en amerikansk flergangskunde inden for After Sales & Parts. Begge ordrer havde en værdi på 2,0-3,5 mio. kroner. Alefarm Brewing har udvidet sin ølklub, som nu også er tilgængelig for virksomheder, og Risk Intelligence har budt velkommen til en ny kunde i Sverige.