Den netop overståede uge på de danske vækstbørser har budt på en række nyheder. To aktier slutter ugen med store tocifrede procentstigninger.

DecideAct og MapsPeople er steget hhv. 59% og 45% i løbet af handelsugen. DecideAct har indgået en aftale med amerikanske Enavate, som vil benytte DecideActs software til at skabe overblik over egne strategiske initiativer samt mål for bæredygtighed. MapsPeople er steget uden selskabsspecifikke nyheder.

Blandt ugens andre bedst performende aktier på de danske vækstbørser finder vi Audientes, Hypefactors, Dataproces og DanCann Pharma. Hypefactors indkaldte til ekstraordinær generalforsamling omkring markedsluk fredag, hvor de ønsker at afnotere sine aktier fra First North. Dataproces var fredag ude at opjustere sine forventninger til regnskabsåret 2023/24, hvor de både opjusterede guidance for omsætningen, EBITDA og ARR-vækst.

Konsolidator er steget 8%, og har offentliggjort nøgletal for fjerde kvartal 2023, hvor de samtidig udtalte sig optimistiske for indeværende regnskabsår, 2024. Konsolidator realiserede en ARR på 19,4 mio. kroner ved udgangen af 2023, hvilket var under guidance på 20-21 mio. kroner. Konsolidators omsætning og EBIT var dog inden for guidance. RISMA har ligeledes præsenteret nøgletal for fjerde kvartal 2023, og gik ud af året med en ARR på 33,8 mio. kroner svarende til en YoY vækst på 49%. RISMA-aktien steg 7% gennem ugen.

Brain+ slutter ugen uændret, og har indgået et partnerskab med det britiske selskab Quiddity Health som en del af forberedelserne til lanceringen i UK. Scandinavian Medical Solutions er faldet 2%, og har offentliggjort salget af en Siemens MRI-scanner til en europæisk kunde. Scandinavian Medical Solutions har med denne ordre annonceret 12 nyheder vedrørende salg og aftaler over 2 mio. kroner i regnskabsåret 2023/2024.

Mdundo har offentliggjort halvårsrapport for det skæve regnskabsår 2023/24, og slutter ugen med et fald på 3%. Mdundo havde 30,8 mio. månedlige aktive brugere i december 2023, men registrerede en tilbagegang i omsætningen ift. samme periode sidste år. Selskabet fastholdte dog forventningerne for helåret. Hove har desuden modtaget to ordrer til en samlet værdi af mere end 1,5 mio. kroner.