Wirtek er et af de selskaber på First North, som leverer overskud. Et vigtigt element i virksomhedens vækststrategi er opkøb, hvor virksomheden sidste år købte CoreBuild, og lige nu er i gang med en due diligence proces på en ny potentiel opkøbskandidat.

Gennem opkøbet af CoreBuild viste Wirtek, at de kan eksekvere på deres opkøbsstrategi. De fik hurtigt integreret CoreBuild i organisationen, som bidrog til en stor del af vækstfremgangen i 2021, hvor Wirtek løftede sin omsætning til 45,4 mio. kroner svarende til en omsætningsvækst på 64%. I samme periode kunne de løfte deres EBITDA med 94% grundet en højere operationel effektivitet, der løftede selskabets EBITDA-margin med 2,1 procentpoint.

Wirtek underskrev i midten af juli 2022 et Letter of Intent om at købe et profitabelt og vækst-orienteret softwareselskab, der leverer IT outsourcing ydelser, der komplementerer og udbygger Wirteks eksisterende ydelser. Selskabet er i gang med en due diligence proces, og hvis den forløber tilfredsstillende, vil der blive underskrevet en endelig købsaftale.

Når og hvis opkøbet gennemføres, vil det have en positiv effekt på både omsætning og EBITDA i indeværende regnskabsår samt i hele Accelerate25XL strategiperioden. I 2022 forventer Wirtek i dag at nå en omsætning på 64-69 mio. kroner gennem organisk vækst. Wirtek har i dag mere end 180 medarbejdere, som er afgørende for selskabet, da forretningsmodellen med faste aftaler er baseret på at sælge timer. Hvis Wirtek gennemfører opkøbet, vil det tilføre Wirtek ca. 15 nye medarbejdere.

Opkøbet har dermed ikke helt samme skala som CoreBuild, der tilføjede omkring 40 medarbejdere til selskabet. Aktieinfo har regnet på, i hvor høj grad opkøbet vil bidrage til Wirteks omsætning og EBITDA. Aktieinfo estimerer et øjeblikkeligt omsætningsbidrag på ca. 5 mio. kroner og et bidrag til EBITDA på 0,5-0,6 mio. kroner. Her er der taget udgangspunkt i Wirteks gennemsnitlige omsætning per medarbejder og CoreBuilds øjeblikkelige finansielle bidrag. Analysen fra Aktieinfo kan findes her.