Wirtek leverede i sidste uge regnskab for andet kvartal af 2022, hvorefter svenske Stockpicker har opdateret sin kommissionerede aktieanalyse på aktien.

I den opdaterede aktieanalyse sætter Stockpicker bl.a. fokus på den ikke-bindende købsaftale, som Wirtek underskrev i juli. Den mulige opkøbskandidat er et profitabelt vækstorienteret softwareselskab, og vil tilføje 15 nye kollegaer til Wirtek, som bestod af 181 medarbejdere ved udgangen af andet kvartal. Hvis due diligence processen er succesfuld, er forventningen, at opkøbet vil ske i løbet af august. I et interview med Direkt Studios udtaler Michael Aaen dog, at det potentielt først vil ske til september, alt efter hvordan tingene forløber sig.

I analysen fra Stockpicker bliver der også fokuseret på, at andet halvår plejer at være bedre end første halvår for Wirtek. Derfor forventer Stockpicker ikke, at det bliver et problem for Wirtek at leve op til nuværende guidance i 2022 med en omsætning på 64-69 mio. kroner og et EBITDA på 8,6-9,6 mio. kroner.

Stockpicker fastholder deres fair value af Wirtek-aktien på 22,1 kroner pr aktie, og justerer deres vurderingsinterval en lille smule. Intervallet lyder nu på 16,5-32,1 kroner mod tidligere 16,4-32,3 kroner. Stockpicker fastholder samtidig sit langsigtede forecast på Wirteks nøgletal. Dermed forventer Stockpicker, at Wirtek i 2026 når en omsætning på 150 mio. kroner med et EBIT på 18,6 mio. kroner. Stockpickers forecast fremgår af billedet øverst. Analysen kan findes her.