Wirtek er et dansk IT outsourcing-selskab, og befinder sig på et stort marked i global vækst. Markedet er estimeret til at vokse til 938 mia. USD i 2027 svarende til en årlig vækst på 7,7%.

Wirtek forventer at vækste gennemsnitligt 30% om året frem mod 2025, og vil i det perspektiv tage markedsandele på det globale marked. Wirtek hjælper sine kunder med en bred vifte af IT-services, hvilket bl.a. gælder digital transformation, cloud computing, SaaS-løsninger og cybersikkerhed.

Cybersikkerhed er et relativt nyt forretningsområde for Wirtek, hvor Wirtek i 2021 begyndte at betjene en af sine store internationale kunder i USA. Her beskrev Wirtek cybersikkerhed som et marked med et tocifret vækstpotentiale, og dermed et større vækstpotentiale end det overordnede IT outsourcing marked.

I en undersøgelse fra PwC i 2022 blev der også sat fokus på netop den stigende efterspørgsel på cybersikkerhed. Her svarede 51% af respondenterne, at de i løbet af de sidste 12 måneder havde været ramt af mindst en cyberhændelse. Derudover var 63% mere bekymrede for cybertruslen i dag, end de var for bare et år siden. Samtidig svarede 73%, at deres øgede bekymring var relateret til konflikten mellem Rusland og Vesten.

For en virksomhed som Wirtek, der ønsker at hjælpe sine kunder med cybersikkerhed, er det også relevant at fremhæve, at 72% af de større virksomheder ville øge budgettet til cybersikkerhed inden for de kommende 12 måneder. Det understøtter Wirteks forventning om et tocifret vækstpotentiale i markedet, og at Wirteks team af cybersikkerheds-ingeniører kan være en efterspurgt service hos kunderne.

Undersøgelsen fra PwC kan findes her.