Vi følger månedligt udviklingen i antallet af aktionærer registreret på Nordnet, og nu har vi opgjort udviklingen det seneste år for alle aktierne på First North DK og Spotlight DK.

Udviklingen i antallet af Nordnettere kan være med til at illustrere de private investorers interesse i de enkelte aktier. Derfor synes jeg det er interessant at se på udviklingen, hvor vi også månedligt deler en opdatering på vores Facebookgruppe og LinkedIn.

Kigger vi på tværs af hele den danske vækstbørs, har størstedelen af aktierne oplevet en tilbagegang i antallet af registrerede aktionærer på Nordnet. For at tage hensyn til, at nogle selskaber har relativt få aktionærer på Nordnet og andre relativt mange, synes jeg, at det er mest retvisende at se på den procentuelle udvikling. Derfor er det selskab, som har oplevet størst vækst i procent ikke det selskab, som har oplevet størst vækst i antal aktionærer på Nordnet.

Helt i toppen finder vi nemlig Scandinavian Medical Solutions, som har løftet antallet af aktionærer på Nordnet med hele 87,0% svarende til en tilvækst på 681 aktionærer i perioden. Cessatech har dog oplevet en tilvækst på 699 aktionærer, men da deres aktionærbase på Nordnet havde et større udgangspunkt, svarer væksten til 67,4%.

I den modsatte ende har Digizuite oplevet det største procentuelle fald, mens Valuer har oplevet det største fald i antallet af aktionærer på Nordnet. Med et fald på 160 aktionærer har Digizuite oplevet et fald på 15,2%, mens Valuer har oplevet et fald på 14,0% med et tab på 211 Nordnet-aktionærer.

Læs også: De 10 mest handlede aktier på First North DK 2023.

Overblik over udviklingen

På billedet kan du dykke ned i udviklingen hos de enkelte aktier. Overblikket beskriver udviklingen i perioden fra den 2. marts 2022 til den 2. marts 2023, og informationerne er tracket manuelt. Her fremgår det, at Scandinavian Medical Solutions har oplevet den største procentuelle tilvækst i antallet af aktionærer på Nordnet efterfulgt af CS MEDICA, Cessatech og Jobindex. Tolv selskaber har oplevet en tocifret procentvækst, hvilket gælder selskaberne:

 1. Scandinavian Medical Solutions (+87,0%)
 2. CS MEDICA (+77,0%)
 3. Cessatech (+67,4%)
 4. Jobindex (+26,2%)
 5. Q-Interline (+23,0%)
 6. Erria (+19,9%)
 7. Audientes (+18,7%)
 8. Shape Robotics (+17,0%)
 9. Brain+ (+16,2%)
 10. DanCann Pharma (+15,7%)
 11. FOM Technologies (+12,8%)
 12. ViroGates (+10,4%)
Nordnetter-udvikling yoy marts 2023