Audientes kunne onsdag efter markedsluk præsentere deres godkendte årsrapport for 2023.

Af regnskabet fremgår en revisorpåtegning ift. going concern princippet, hvor Audientes forventer at overholde dette princip ved at møde deres salgstal og finansieringsmål for de kommende 12 måneder.

De overordnede regnskabstal blev allerede offentliggjort i selskabets Q4/Year End rapport i februar, hvorfor omsætningen på 1,266 mio. kroner var kendt på forhånd. Resultatet målt på EBITDA udgjorde -7,3 mio. kroner, hvilket var en forbedring sammenlignet med 2022, hvor selskabet realiserede et EBITDA på -14,0 mio. kroner.

Audientes giver ikke egentlig vejledning for 2024 da de forretningsmæssige og økonomiske udsigter i 2024 er afhængige af at sikre yderligere finansiering, vellykket eksekvering af salgsmål og håndtering af kommercielle usikkerheder. Ledelsen vurderer, at det er muligt at opnå den nødvendige finansiering og opfylde selskabets nuværende og fremtidige finansielle behov, men der er betydelige risici og usikkerheder.

I denne forbindelse udtaler CEO for Audientes, Steen Thygesen:

Audientes’ salgsresultat i 2023 blev forbedret, men var under forventningerne, fordi vi havde flere skuffelser på det indiske marked, som vi har forsøgt at rette op på. Vi begyndte at udvikle det nepalesiske marked med en ny distributionspartner og gik ind på det europæiske marked med begyndende salg på e-handel i Norden. Vores fokus i 2024 er fortsat på at vokse vores forretning ved at gå ind på nye markeder som Japan og Kina og videreudvikle de eksisterende markeder. Vi tror på vores evne til at sikre den nødvendige finansiering fra eksisterende og nye aktionærer, og sigter mod at fortsætte vores planlagte aktiviteter, herunder udvikling af nye produkter til de kommende år med vores partnere. Vi er taknemmelige for støtten fra vores aktionærer og ser frem til et spændende og succesfuldt år forude.