SPENN Technology’s datterselskab Kazang Zambia har indgået et nyt kommercielt samarbejde med Woolworths Zambia.

Woolworths Zambia er en stor detailkæde, der nu bliver opkoblet på Kazang Zambias point of sale (POS) netværk. Samarbejdet er en stor milepæl mod et kontantløst samfund i Zambia. I landet er der et generelt stort fokus på at blive et mere kontantløst samfund, hvor Bank of Zambia kører en ”Go Cashless” kampagne.

Woolworths har i de sydafrikanske lande omsat for 4,6 mia. USD i 2022, hvorfor der er tale om en meget stor aktør. Kazang Zambia har på nuværende tidspunkt omkring 525 mio. USD i årlige transaktioner fordelt over 75 byer. Samarbejdet med Woolworths forventes at bidrage væsentligt til væksten i årlige transaktioner i transaktionsvolumen for Kazang Zambia, der ejes 60% af SPENN Technology.

I Zambia handler det kontantløse samfund om finansiel inklusion. I perioden fra 2015 til 2020 er det opgjort, at den finansielle inklusion blandt voksne er steget fra 59,3% til 69,4%, hvor Kazang Zambia og SPENN Technology har været en stor drivkraft i denne udvikling. Udviklingen og væksten gennem nye samarbejder i SPENN Technology og Kazang Zambia er dermed ikke kun vigtig for selskabets omsætning og drift, men ligeledes for samfundet som helhed.