Wirtek er et af de gamle selskaber på First North, og skiller sig ud på flere områder.

Først og fremmest leverer Wirtek sorte tal på bunden, hvilket selskabet har gjort de seneste mange år. Derfor er selskabet allerede godt etableret samtidig med, at Wirtek er i en unik position der allerede fra årets start sikrer 80% af årets omsætning.

Hvis netop omsætningen benyttes som værdiansættelsesgrundlag, handles Wirtek også til en væsentlig lavere multiple end normalen er på First North. Dette er desuden gennemgående ved flere af de gamle First North selskaber. De sorte tal på bunden har ligeledes resulteret i, at Wirtek har udbetalt udbytte de seneste mange år. Dermed kombinerer Wirtek både udbytte og vækst.

Vækst afspejles især af virksomhedens 2025-strategi. Som nedenstående graf påviser, har Wirtek en fin historisk udvikling med en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 20%. Frem mod 2025 forventer Wirtek at nå en gennemsnit årlig omsætningsvækst på 30%, hvilket blandt vil ske gennem organisk vækst og tilkøb.

Allerede tilbage i april meddelte Wirtek, at de har købt CoreBuild SRL Core Technology Services SRL, hvor de ligeledes opjusterede forventningerne, så de nu forventer at øge omsætningen i 2021 med 52-59% sammenlignet med 2020.

I 2025-strategien fremgår det desuden, at Wirtek inden udgangen af 2025 forventer at have en omsætning på 100 mio. kroner, en indtjening før skat på 10 mio. kroner og at vokse profitabelt med en årlig EBITDA-margin på minimum 6%.

Derfor kan Wirtek anses som en defensiv vækstaktie, der allerede er i gang med at eksekvere på sin 2025-strategi, og som samtidig udbetaler udbytte.

Wirtek - omsætning og resultat før skat 2012-2020