Asetek skiftede i sidste måned til den danske børs, og er i dag blandt Small Cap segmentet på den danske hovedbørs.

Det har været en begivenhedsrig første måned, som selskabet har haft på den danske børs. På den første handelsdag blev aktien handlet i kurs 2,8, og der blev kun handlet aktier for ca. 5 tusinde kroner. Aktiens første handelsdag i Danmark blev dermed stort set overset, hvis man kigger på handelsaktiviteten i aktien.

Den begrænsede opmærksomhed er selskabet sidenhen kommet godt efter. Fra første handelsdag den 17. maj til og med den 19. juli har Asetek oplevet en gennemsnitlig daglig handelsvolumen på ca. 3,9 mio. kroner, hvilket er særdeles højt for en dansk Small Cap aktie. Bag den store handelsaktivitet er også flere nyheder.

Mindre end en uge efter aktiens første handelsdag på den danske børs, offentliggjorde Asetek regnskab for første kvartal af 2023, som var en smule bedre end de foreløbige tal anslog. Regnskabet blev offentliggjort den 22. maj, som faktisk var den efterfølgende handelsdag efter den 17. maj grundet Kristi Himmelfart. På dagen for kvartalsrapporten steg aktien mere end 100%, mens volumen i aktien steg til over 800 tusinde kroner fra blot 5 tusinde kroner handelsdagen forinden, hvis man beregner ud fra aktiens lukkekurs.

Asetek-aktiens udvikling var meget bemærkelsesværdig, da noteringen i Norge ikke fulgte stigningerne på den danske børs – i hvert fald ikke i første omgang. Det gav umiddelbart anledning til en del spekulation i aktien.
I juni måned har Asetek præsenteret en stor opjustering, hvilket på ny satte gang i aktien med en stigning på 26%. Dertil oplevede aktien de efterfølgende dage en yderligere stigning på hhv. 8%, 19% og 4%. Efter opjusteringen forventer Asetek nu at vækste omsætningen 25-35% fra tidligere 5-15%, mens driftsindtjeningen nu forventes at nå 5-7 mio. USD fra tidligere 2-4 mio. USD. Der var altså tale om en ret stor opjustering.

Efter opjusteringen har flere medlemmer af bestyrelsen og direktionen købt aktier i Asetek, og dermed indikeret deres tiltro til selskabets fortsatte udvikling efter store stigninger i aktiekursen. Aktien er med dagens lukkekurs på 5,32 kroner per aktie steget 90% efter aktiens første handelsdag på den danske børs.