I morgen er det et år siden, at Audientes blev børsnoteret på den danske First North børs.

Det har været et spændende år for det danske høreapparatselskab, som har haft produktudvikling og klargørelse til produktlanceringen i højsædet.

Nogle kan måske huske marts måned, hvor Audientes begyndte at få momentum, og var den mest stigende aktie i marts 2021 med en stigning på over 50%. I denne måned begyndte nyhederne omkring produktudviklingen at komme ind, hvor Audientes præsenterede forbedringer til produktet, som skulle forbedre mulighederne for at positionere sig stærkt på markedet. Samtidig bragte måneden også nyheden om, at Peter Røpke blev indstillet til bestyrelsen.

Læs også: Audientes: Mest stigende aktie i marts.

Senere begyndte klargøringen til kommercialiseringen at fylde mere. Her meddelte Audientes f.eks. tilbage i juni, at de har etableret et datterselskab i Indien, som skal være spydspids for kommercialiseringen. Derudover har Audientes indgået kommercielle partnerskaber i Indien.

En anden væsentlig begivenhed er det store fokus, der har været på mulighederne for OTC-salg i USA. I et dekret fra Joe Biden, som sendte giganterne GN Store Nord og Demant til bunds på C25, bragte positivt nyt for Audientes. Her fremgik det, at Joe Biden ønskede, at flere kan få adgang til hjælp. Derfor krævede han, at den amerikanske myndighed Health and Human Services inden for 120 dage skulle overveje nye regler for salg af høreapparater i håndkøb. Lige nu kan høreapparater kun fås gennem en læge eller specialist.

I august kunne Audientes offentliggøre produktnavnet for selskabets selvjusterende høreapparat, som er Ven™. Ugen efter offentliggjorde Audientes Q2-regnskab, hvor de meddelte, at Ven™ nu kan forudbestilles, og det egentlige salg påbegyndes i 4. kvartal.

Det er derfor også her, hvor Audientes står lige nu. De er godt i gang med overgangen til et kommercielt selskab, hvor investorerne inden længe kan se frem imod de første salgstal.