Det er blevet fredag, og vi kan se tilbage på ugen der er gået på de danske minibørser, hvor de røde farver har domineret.

Helt i toppen slutter Freetrailer med en stigning på 12%. Freetrailer meddelte torsdag, at de har udvidet samarbejdet med IKEA med 12 nye afhentningssteder og til en start i alt 42 udlejningsprodukter i Tyskland.

Shape Robotics har ligeledes haft en god uge med en stigning på 10%. Selskabet har fået omtale i Finans, hvor der blev sat fokus på det store projekt i Rumænien. Projektet i Rumænien har et omsætningspotentiale på 180-420 mio. kroner for Shape Robotics i perioden 2021-2023. For at sætte dette i perspektiv, omsatte Shape Robotics for 6 mio. kroner i 2020, og venter at omsætte for 14-17 mio. kroner i indeværende regnskabsår.

Nynoterede CS Medica har fået en pæn start på børsen. Sammenlignet med tegningskursen, som svarede til 7,70 kr. pr aktie, slutter aktien med en stigning på 8%.

Blandt andre nævneværdige begivenheder kan blandt andet nævnes en pæn nyhedsstrøm fra Dataproces, som har offentliggjort fire kontrakter i løbet af ugen. Derudover har Redeye indledt dækning af Penneo med et kursmål på 53.

Læs også: Penneo: Kursmål

I den nedre ende slutter Monsenso, Fastpasscorp og ViroGates med tocifrede procentfald.