I fredags havde Audientes sidste handelsdag på First North, hvilket betyder, at de i dag har første handelsdag på Spotlight.

Som investor har skiftet ingen væsentlig betydning, og Audientes vil beholde samme ticker- og ISIN-kode. Skiftet skal ses i lyset af, at Audientes i højere grad ønsker at henvende sig til nordiske investorer, hvilket Spotlights dansk-svenske setup passer godt til. Derudover forventer Audientes, at skiftet vil løfte likviditeten i aktien, hvilket vil gøre det nemmere at handle aktien.

Spotlight er desuden opbygget en smule anderledes end First North. Det indebærer bl.a., at Spotlight tilbyder en samlet service, hvor selskabet ikke behøver en certified advisor, hvorfor Audientes kan spare denne omkostning.

Skiftet til Spotlight sker på et væsentligt tidspunkt for Audientes’ rejse. De har meddelt, at de løbende vurderer forholdene på kapitalmarkedet, da de indenfor de kommende par år ønsker at hente 50 mio. kroner. Derudover arbejder selskabet på en ny produktlancering i fjerde kvartal, som skal forbedre selskabets muligheder på det amerikanske marked.

Med skiftet til Spotlight vil Audientes-aktien fortsat blive handlet i danske kroner, og beskatningen vil fungere på den samme måde. Hvis din handelsplatform ikke tilbyder handel med Spotlight-aktier, kan du godt støde på udfordringer med køb og salg. I disse situationer kan man enten afvente til platformen forhåbentligt inkorporer Spotlights system eller kontakte sin handelsplatform eller bank.