Audientes annoncerede i går to store nyheder, hvor de først offentliggjorde en salgsopdatering efterfulgt af nyheden om en ny produktlancering i fjerde kvartal 2022.

Andet kvartal af 2022 var det første fulde kvartal med salg af selskabets selvjusterende høreapparat, Ven. Audientes er tilfredse med de første salgstal, hvor salget har rundet 1 mio. kroner, og de samtidig oplever en stigende interesse for Ven i Indien. Med salgsopdateringen annoncerede Audientes en tilpasset strategi, der indebærer et større fokus på omkostningsbasen med henblik på at hente kapital.

Forholdene på kapitalmarkedet er pt. udfordret, hvorfor Audientes hele tiden vurderer situationen på markedet, hvor de indenfor de kommende par år ønsker at hente 50 mio. kroner. Da kapitalsituationen derfor er lidt afventende, har Audientes nedjusteret deres omsætningsforventninger, da de ikke kommer til at gennemføre alle de vækstinitiativer i indeværende regnskabsår, som først forventet.

Det indebærer, at Audientes nu forventer at nå en omsætning på 9-12 mio. kroner mod tidligere 23-27 mio. kroner. Det store omkostningsfokus betyder dog, at selskabet opjusterede deres forventninger til EBITDA, som nu forventes at ende på -10 til -12 mio. kroner mod tidligere -13 til -15 mio. kroner.

Derudover forventer Audientes at lancere et nyt produkt ved navn Companion i fjerde kvartal. Companion vil falde under kategorien ”hearables”, og vil bl.a. være med til at forbedre Audientes’ muligheder på det amerikanske marked, da Companion vil kunne sælges uden en FDA-godkendelse, som Audientes fortsat arbejder på at modtage.

Audientes er overordnet tilfredse med udviklingen, og ser positivt ind i andet halvår. På længere sigt befinder Audientes sig på et marked, som er estimeret til at nå en samlet værdi på 93,9 mia. USD i 2026. På den kortere bane er fokus dog rettet mod at sikre kapital og naturligvis at udvikle salgsapparatet jævnfør den tilpassede strategi.