Audientes annoncerede i juli et samarbejde med kinesiske Shenzhen Hengtong Partner Company Ltd., der i samme ombæring investerede 1 mio. kroner i Audientes.

Samarbejdet omfatter distribution og salg af Audientes’ produkter i Kina. Gennem dette samarbejde har Audientes nu modtaget en betaling på 562 tusinde kroner (82.830 USD) for den indledende ordre af Companion by Audientes’, selskabets såkaldte ’advanced hearable’ der hjælper folk at høre bedre i bestemte situationer. Audientes forventer at levere ordren senere på året, hvilket er den normale procedure i de lokale go-to-market forberedelser.

Hengtongs marketing og salg af Companion, kommer i første omgang til at være målrettet apotekskæder, elektronikbutikker, online platforme og hospitaler, hvorfor der er tale om en bred markedsføring af produktet i kanaler for forbrugerelektronik.

Audientes har gennem Hengtong fået sig en veletableret samarbejdspartner på et af de største markeder i verdenen. Hertil har de nu sikret sig 1 mio. i indskudt kapital og en omsætning på 562 tusinde kroner, hvilket er en vigtig milepæl for selskabet. Audientes annoncerede ifm. deres årsrapport, som blev offentliggjort i juni, at de har et samlet kapitalbehov for de kommende 12 måneder på daværende tidspunkt på 5-6 mio. kroner.

Foruden det kinesiske marked har Audientes også en samarbejdspartner i form af EarKart på det indiske marked, hvor selskabet forventede en omsætning på 5 mio. kroner hen over de kommende 12 måneder på daværende tidspunkt.