Brain+ har i dag meddelt, at de har indgået et partnerskab med den tyske medtech distributør, Coopmed. Det medfører, at Brain+ kan lancere deres CST-Therapist Companion i Tyskland allerede i Q2 2023. Dette er 6 måneder tidligere end forventet. Det tyske marked for Brain+’s CST-produkter estimeres at være på 400 mio. EUR.

Det tyske marked er det største europæisk marked med omkring 1 mio. personer med mild til moderat demens og 2.275 plejehjem, der har speciale i demens. Der findes på nuværende tidspunkt 35 lande, der arbejder med CST-behandling af demens og alzheimers, som alle er potentielle markeder for Brain+. Brain+ forventer at lancere deres første produkt CST-Therapist Companion i Danmark i Q4 2022, og dernæst Tyskland i Q2 2023. Derefter er ambitionen at udvide til 1-2 nye markeder årligt.

Foruden partnerskabet med Coopmed har Brain+ også et partnerskab med Roche, der har været med til at accelerere deres planer markant. Da Brain+ for omtrent et år siden blev børsnoteret, var planen, at det første produkt skulle på markedet til 2025. Nu kommer det på det danske marked allerede i Q4 2022 og på det tyske marked i Q2 2023.

Administrerende direktør for Brain+, Kim Baden-Kristensen udtaler:

We have chosen to work with Coopmed given their specialty know-how in bringing innovative medical technologies into the German market. Because we are now launching already in Q2 2023 it was also important for us to work with a partner that was both agile and has very experienced people on board. We will partner our way to scale sales internationally rather than building our own international sales force. Our commercial partnerships can vary by product and market, and the Coopmed partnership suits the initial B2B sales model in Germany well.