Brain+ har i dag meddelt, at de forventer en kommerciel lancering af deres første produkt i Q4 2022. I IPO-planen, var forventningen 2025, mens det i december 2021 blev fremrykket til 2023. Brain+ ender dermed at lancere deres første produkt op mod 3 år før forventet.

Det første produkt hedder CST-Therapist Companion, og har til formål at hjælpe terapeuten med kognitiv stimulationsterapi af patienten. Det estimeres, at CST-Therapist Companion sparer terapeuten for op mod 8 timers forberedelse per 10 timers terapi. Desuden hjælper CST- Therapist Companion særligt nye terapeuter med at komme i gang.

Kognitiv stimulationsterapi tilbydes i 33 af landets 98 kommuner, men der ses en stor adoption. Derfor forventes det, at flere kommuner i fremtiden kommer til at benytte sig af kognitiv stimulationsterapi. Der er omtrent 90.000 personer i Danmark, der lever med demens. Her estimerer Brain+ en markedsværdi på EUR 30m for deres CST-produkter. CST-Therapist Companion er det første af tre produkter, der bliver lanceret på det danske marked.

Demens rammer dog ikke kun danskere. Fra 2023 og frem, er det Brain+ intention internationalt at skalere salget. Kognitiv stimulationsterapi tilbydes på nuværende tidspunkt i 35 lande, hvor der ligeledes ses en stor adoption. I Tyskland og Storbritannien er kognitiv stimulationsterapi den anbefalede behandlingsmetode af demenspatienter. Brain+ bliver den første virksomhed til at kommercialisere et digitalt CST-produkt.

Ifm. med den kommende lancering af CST-Therapist Companion udtaler CEO, Kim Baden-Kristensen:

The upcoming launch of our first product is the moment we have been striving for: to be able to offer better therapies to help people living with dementia – and in this case also enable their caregivers to deliver better therapy. Everywhere I go and talk to people in the dementia communities about Brain+ and our digital products, they tell me how important it is for patients what we are doing.