Brain+ kunne i går meddele, at de sammen med VIA University College har opstartet et nyt anvendelighedsstudie for den opgraderede version af deres digitale produkt til støtte af demensterapi, CST-Therapist Companion, i Danmark.

I studiet vil terapeuter fra fem forskellige danske kommuner deltage ved at levere kognitiv stimulationsterapi (CST) til personer med demens understøttet af CST-Therapist Companion. Anvendelighedsstudiet forventes at være færdiggjort i midten af december med resultater klar i januar 2024. Data fra studiet skal føde ind i færdigudviklingen af en kommerciel version af CST-Therapist Companion v2.0 of være med til at sikre certificering af produktet som nyt medicinsk udstyr (= Medical Device certification). Forventet lancering af produktet i andet kvartal 2024 på det danske marked. Efterfølgende vil CST-Therapist Companion v2.0 også blive lanceret på det britiske og det tyske marked.

Studiet bliver udført i samarbejde med Danmarks ledende ekspert inden for kognitiv stimulationsterapi, Professor Rikke Gregersen, der blandt andet har skrevet den dansk CST-manual, der benyttes til at guide brugen af kognitiv stimulationsterapi til behandling af demens. Hun er tilknyttet VIA University College, der er en af blot to instanser i Danmark, der er certificeret til at uddanne CST-terapeuter.

Selve studiet vil omfatte CST-forløb med 14 fulde sessioner tilbudt til grupper med 5-8 patienter med mild til moderat demens, hvor CST-Therapist Companion bliver benyttet som hjælpemiddel til at understøtte sessionen. Efter hver session vil terapeuter deltage i et interview omkring oplevelsen af behandlingerne samt deltage i spørgeskemaer, der relaterer til de tekniske såvel som indholdsmæssige aspekter af CST-Therapist Companion ved hver enkelt session.