Shape Robotics har her til morgen offentliggjort kvartalsrapport for tredje kvartal 2023, og samtidig officielt anmodet om optagelse til handel på hovedbørsen i København.

Shape Robotics har i årets første tre kvartaler omsat for 84,7 mio. kroner mod 36,4 mio. kroner i samme periode sidste år. I perioden har selskabets leveret et justeret EBITDA før engangsomkostninger på 1,4 mio. kroner mod -0,4 mio. kroner i samme periode sidste år, og med et erfaringsmæssigt stærkt fjerde kvartal fastholder Shape Robotics sin guidance om at nå en omsætning på 145-155 mio. kroner med et EBITDA før engangsomkostninger på 4-6 mio. kroner.

Ser man 12 måneder tilbage, har Shape Robotics realiseret en omsætning på 135,6 mio. kroner med et EBITDA på den gode side af 5 mio. kroner, og dermed peger pilen i den rigtige retning mod rentabilitet før selskabets forventede indtræden på hovedbørsen. Shape Robotics forventer, at ansøgningen endeligt godkendes i indeværende uge, hvorefter prospektet kan offentliggøres, og dermed kan selskabet allerede have første handelsdag på hovedmarkedet mandag den 20. november 2023.

Shape Robotics’ pipeline ser især i Central- og Østeuropa lovende ud med god organisk vækst og positive prognoser fra partnere og distributører. Bestyrelsesformand, Jeppe Frandsen fortæller, at Shape Robotics også ser en stigning i efterspørgsel i Europa generelt, og med et spirende marked også uden for EU. Samtidig nyder selskabet godt af et internationalt politisk fokus på at klæde borgere på til en fremtid, hvor forståelse af teknologi bliver en forudsætning for konkurrencedygtighed i alle brancher.

Selskabets partnerskabsbaserede vækststrategi og effektive ekspansion i Øst- og Centraleuropa er i de seneste tre kvartaler blevet cementeret med en serie større ordrer inklusiv en rammeaftale på 223 mio. kroner fra Network One Distribution (NOD), der fortsat vil blive omsat til købsordrer.

I spidsen for den hastigt voksende danske EdTech-koncern står CEO André Fehrn, der efter endnu et stærkt kvartalsregnskab kan fastslå, at selskabets vækststrategi nu manifesterer sig positivt på toplinjen og i EBITDA. Dermed kan Shape Robotics gå på hovedmarkedet med et teknologisk og finansielt solidt fundament med forventning om fortsat vækst fremadrettet samt rentabel drift.