CS MEDICA kunne onsdag i sidste uge efter markedsluk præsentere deres årsrapport for regnskabsåret 2022/2023.

Det har været et travlt år for CS MEDICA, hvor der har været et særligt stort fokus på de regulatoriske områder. Selskabet havde ved udgangen af regnskabsåret registreret varemærker i 17 lande, mens der er salgscertifikater til mere end 160 lande udenfor Europa. Tre produkter har modtaget patent, mens yderligere otte produkter er i patent behandling hos myndighederne.

I alt er ni produkter blevet lanceret internationalt, hvor der er fortsat yderligere 13 produkter i pipelinen, der forventes at kunne blive godkendt og lanceret indenfor de kommende år.

Gennem det første år med en reel kommerciel tilstedeværelse er CS MEDICAs produkter kommet ud til mere end 500.000 unikke personer, mens der er opbygget en ordrebog på 14,5 mio. kroner med forventet levering i 2024, hvilket selskabet forventer bliver gennembrudsåret på omsætningssiden.

CS MEDICA oplevede en omsætning på 1 mio. kroner i regnskabsåret 2022/2023, mens der i det nye regnskabsår er leveret og faktureret for 1,7 mio. kroner i perioden fra oktober til december og yderligere 1,4 mio. kroner i januar, samt yderligere ordreindgang på 1,1MDKK i perioden.

Der fremgår af regnskabet, at selskabet har behov for yderligere kapital for at fortsætte driften hele regnskabsåret. CS MEDICA skal mindst hente 15 mio. kroner samt levere på deres omsætningsmål om 15 mio. kroner. Selskabet kan ved at få godkendt 3-5 produkter af den kinesiske FDA modtage 30 mio. kroner fra en kinesisk partner samt yderligere 30 mio. kroner ved en opfyldelse af omsætningskrav. Denne finansieringsaftale blev indgået i 2023, og er et vigtigt element for den langsigtede finansiering af selskabet.