Den seneste uge har for mange budt på vinterferie, men aktiemarkedet har holdt åbent som normalt. Blandt de danske vækstbørsaktier slutter MapsPeople i toppen med en stigning på 18%.

Det har generelt været en uge med relativt få nyheder, hvor hverken MapsPeople, ViroGates, Erria eller Nexcom har været nyhedsaktuelle trods tocifrede procentstigninger til de fire aktier. Brain+ har oplevet en stigning på 8%, efter selskabet har indstillet den anerkendte ekspert inden for digital sundhed, Tim Juergens som ny bestyrelsesformand. Brain+ meddelte desuden i forrige uge, at de har indgået et partnerskab med det britiske selskab Quiddity Health som en del af forberedelserne til lanceringen af CST-Assistenten i Storbritannien.

Hove er steget 2%, og meddelte onsdag, at de i løbet af den seneste uge havde modtaget en ordre på over 500.000 kroner. Alefarm Brewing er steget 1%, efter bryggeriet har annonceret installationen af et nyt vandrensningsanlæg i produktionen. Wirtek slutter ugen med et fald på 2%, og kunne i starten af ugen løfte sløret for forventningerne til regnskabsåret 2024, hvor de foreløbige resultater for 2023 også blev offentliggjort.

I den nedre ende slutter Odico med et fald på 20%. Odico har nedjusteret sine forventninger for EBITDA i regnskabsåret 2023/24, hvor selskabet nu venter at nå et EBITDA på -16 til -20 mio. kroner fra tidligere -2 til -5 mio. kroner, mens forventningerne til omsætningen blev fastholdt i niveauet 22-25 mio. kroner grundet en tilfredsstillende ordrebeholdning samt en stigende efterspørgsel. CS MEDICA har oplevet et fald på 18%, efter selskabet har præsenteret årsrapport for regnskabsåret 2022/23.

Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves, at Curasight har annonceret en emission med fortegningsret for eksisterende aktionærer, hvor selskabet vil hente op mod 51,2 mio. kroner. Seluxit har udsendt en investornyhed, hvor de beskriver, at selskabets EdTech produkter til undervisning er i vækst, hvor de har solgt uddannelsesteknologiske produkter og cloudløsningen Wappsto til to danske privatskoler i henholdsvis Aalborg og Aarhus. Seluxit-aktien er i år steget mere end 250% i skrivende stund.