DanCann Pharma skriver i dag i en pressemeddelelse, at der i går kom et nyt lovforslag i Tyskland omhandlende en legalisering af medicinsk cannabis under kontrollerede forhold.

Den tyske lovgivning omhandler kun cannabis til rekreativt brug, men forventes at få en afsmittende effekt på alle områder af cannabissektoren i Europa ifølge DanCann Pharma. Lovforslaget omhandler en afkriminalisering af cannabis og brugen heraf. Det vil være tilladt for alle personer over 18 at besidde 20-30 gram cannabis til eget forbrug. Den tyske regering vurderer, at en legalisering vil kunne bidrage med op mod 4,7 mia. euro til staten årligt. Det skyldes kombinationen mellem øgede indtægter og mindskede udgifter for staten ift. kontrol af cannabis.

Det rekreative marked er dog ikke et fokusområde for DanCann Pharma, der altid har haft fokus på patienterne. Patienterne kan hjælpes gennem brugen af medicinsk cannabis, hvorfor det også er dette segment, som DanCann Pharma retter sit fulde fokus imod.

Ifm. det nye lovforslag i Tyskland udtaler CEO, Jeppe Krog Rasmussen:

Vores naboer syd for grænsen er ofte et foregangsland for nye tiltag, som efterfølgende i vid udstrækning bliver udbredt til resten af kontinentet. Og det er da også en klar forventning, at det vil ske på cannabis-området, og at Tyskland kan komme til at spille en afgørende rolle og starte en domino-effekt for resten af ​​Europa i forbindelse med legalisering af cannabis. Vi er overbevist om, at den generelle fokus på cannabis også vil få en afsmittende effekt på efterspørgslen på medicinsk cannabis.