Better Collective er børsnoteret på den svenske børs, men i dag har selskabet annonceret, at de vil gennemføre en dobbeltnotering, så selskabets aktier også kan handles på den danske børs.

Better Collective er en koncern, der ejer en portefølje af nationale og globale sportsbrands. For at give et eksempel, meddelte selskabet tidligere i september, at de har købt Tipsbladet, som er et kendt brand på det danske marked. Forinden opkøbet af Tipsbladet, annoncerede Better Collective to uger forinden opkøbet af af Torcedores.com på det brasilianske marked, hvilket understregede selskabets globale fokus. Siden 2017 har selskabet lavet 33 opkøb.

Better Collective blev børsnoteret i Sverige tilbage i 2018 i en tegningskurs på 54 SEK. Det danskbaserede selskab har sidenhen været på en fin børsrejse, hvor kursen i skrivende stund handles i kurs 240 SEK. I samme periode er omsætningen vokset fra 40,5 mio. EUR i 2018 til 269,3 mio. EUR i 2022 svarende til over 2 mia. danske kroner. Efter en opjustering forventer Better Collective at nå en omsætning på 315-325 mio. kroner i 2023. Bundlinjen har ligeledes fulgt med, hvor resultatet målt på EBITDA er vokset fra 12,2 mio. EUR til 85,0 mio. EUR.

I skrivende stund handles Better Collective til en markedsværdi på den gode side af 13 mia. SEK svarende til over 8 mia. kroner. Det vil efter min bedste overbevisning betyde, at Better Collective vil indtage en plads i Large Cap-segmentet, idet markedssegmenterne opdeles efter markedsværdi, hvor virksomheder med en markedsværdi på over 1 mia. EUR inkluderes i Large Cap segmentet.

Better Collective forventer allerede, at dobbeltnoteringen kan finde sted i fjerde kvartal 2023, hvis alle godkendelse går igennem. Tidligere i år så vi også Aalborg-baserede Asetek lade sig børsnotere i Danmark, efter selskabets aktier forinden kun havde været optaget til handel i Norge.