Normalvis er sommertiden ikke den mest aktive periode på aktiemarkedet, men sommeren har alligevel budt på flere spændende nyheder på de danske vækstbørser.

Løbende følger vi udviklingen i handelsaktiviteten på de danske vækstbørser. Dette er et centralt element at følge som aktionær, da det viser, hvor omsættelige aktierne er, hvilket er et af de overordnede formål ved at have sine aktier optaget til handel. Desto mere handel der er i aktien, desto nemmere er det for os private at komme ind og ud af aktien.

Nu har jeg lavet en opgørelse over handelsaktiviteten på First North DK for juli måned, som viser flere spændende historier. For selvom aktiemarkedet siges at være stille i sommerperioden, har flere aktier været med særdeles interessante nyheder, der har sat gang i handelsaktiviteten.

Læs også: Danske vækstbørsaktier: Hvem er populære i Sverige?

Top 10

Juli måned har bl.a. budt på opjusteringer fra Hove, OrderYOYO, FOM Technologies og Scandinavian Medical Solutions. Førstnævnte indtager pladsen som den mest handlede aktie i juli 2023 på First North DK, mens også FOM Technologies og Scandinavian Medical Solutions er blandt de mest handlede aktier på First North DK i perioden. Listen fremgår nederst.

Hove har oplevet mere end dobbelt så meget handel som andenpladsen på listen, som indtages af Shape Robotics. Hove har nemlig oplevet en gennemsnitlig daglig handelsvolumen på den gode side af 1,3 mio. kroner, mens Shape Robotics har oplevet en gennemsnitlig daglig handelsaktivitet på ca. 516t kroner. Det er i begge tilfælde en meget høj volumen for en aktie på First North – særligt i en sommermåned. Hove har bidraget med den nok største nyhed på tværs af de danske vækstbørser i juli måned, efter de har præsenteret en kraftig opjustering. Her løftede selskabet sine forventninger til omsætningen i 2023 til 175-190 mio. kroner med et positivt EBITDA på 25-30 mio. kroner. Tidligere ventede Hove en omsætning på 145-160 mio. kroner med et positivt EBITDA på 9-12 mio. kroner.

Går vi længere ned på listen, finder vi Scandinavian Medical Solutions på tredjepladsen, der har været en solid case i år med tre opjusteringer, hvoraf den seneste kom i juli. FOM Technologies er den sjette mest handlede aktie i juli måned, efter de også har opjusteret. Digizuite indtager fjerdepladsen, efter de i starten af måneden præsenterede et opkøbstilbud, og deraf er på vej til en afnotering. Det samme er desuden Astralis, der er den syvende mest handlede aktie på First North DK i juli 2023.

De andre aktier på top 10 listen er EgnsINVEST Ejd. Tyskland, STENOCARE, SPENN og SameSystem. Personligt er jeg generelt positivt overrasket over den store handel i EgnsINVEST, idet aktien stort set ikke har nogle aktionærer registreret på en platform som Nordnet. Det ser vi hos flere af aktierne på First North, men for langt størstedelen betyder det også meget lidt handel i aktien. Det er dog ikke tilfældet for EgnsINVEST, hvorfor der må sidde nogle aktionærer andetsteds og handle i aktien.

  1. Hove (ca. 1,33 mio. kroner)
  2. Shape Robotics (ca. 516t kroner)
  3. Scandinavian Medical Solutions (ca. 331t kroner)
  4. Digizuite (ca. 315t kroner)
  5. EgnsINVEST Ejd. Tyskland (ca. 217t kroner)
  6. FOM Technologies (ca. 214t kroner)
  7. Astralis (182t kroner)
  8. STENOCARE (ca. 136t kroner)
  9. SPENN Technology (ca. 95t kroner)
  10. SameSystem (ca. 80t kroner)