DecideAct offentliggjorde lørdag deres halvårsregnskab, hvor selskabet kunne præsentere en vækst på 16% i kundebasen (YOY), en vækst i ARR før churn på 22% (YOY) samt en ARR på 10 mio. kroner.

Ligesom andre SaaS-selskaber har DecideAct været påvirket af, at mange virksomheder har taget et skridt tilbage og skåret ned på deres faste omkostninger. På trods af disse ekstraordinære omstændigheder har DecideAct formået at holde ARR uændret og øge sin kundebase med 8% i første halvdel af 2023, mens en fastholdelsesrate på 91% i antal kunder betragtes som ganske tilfredsstillende og på linje med kategorinormen.

Likviditetsreserven er 10,3 mio. kroner inklusiv allerede sikret kapitaltilførsel efter lukning af balancen, mens periodens resultat var -7,6 mio. kroner. DecideAct anser det for realistisk at nå break-even i 2024 og sikre fortsat vækst med fokus på følgende områder: 1) Den offentlige sektor i Danmark og Island, 2) Strategiske partnerskaber og 3) Kunstig intelligens (AI).

Dagen før lørdagens regnskab offentliggjorde DecideAct en kapitaludvidelse på op mod 12 mio. kroner gennem udstedelse af lidt over 6 mio. nye aktier til kurs 2,00. 44% af de nye aktier er allerede forhåndstegnet. Alle eksisterende aktionærer vil modtage en tegningsret for hver aktie, de ejer i selskabet den 21. august. For hver to tegningsretter, som en investor er i besiddelse af, kan der tegnes en aktie ifm. kapitaludvidelsen. Tegningsretterne skal udnyttes i perioden fra den 22. august til den 4. september.

DecideAct forventer at bruge midlerne til salgsaktiviteter på de vigtigste strategiske områder. Som nævnt er der tale om den offentlige sektor i Danmark og Island samt strategiske samarbejder, hvor selskabet blandt andet i løbet af første halvår indgik en aftale med KPMG i Island. Det tredje fokusområde er AI, hvor udvalgte samarbejdspartnere skal hjælpe DecideAct med at udnytte mulighederne inden for kunstig intelligens til at skabe en endnu mere effektiv strategieksekvering for kunderne.