Donkey Republic kunne i torsdags præsentere et nyt grønt tiltag, der sikrer genanvendelse af 10,000 cykler.

Donkey Republic har indgået en aftale med Lyon Metropol og deres “Free Velo’v projekt”, og skal forsyne dem med i alt 10.000 genbrugte cykler over de næste 4 år.

Projektet er lavet i samarbejde med Vélogik og Second Cycle, som begge har base i Frankrig. De cykler der modtages, er cykler, som alle har udført deres værnepligt og løbende skal pensioneres fra Donkey Republics cykel-flåde, hvorfor tiltaget er med til at forlænge cyklernes levetid.

Et af formålene med tiltaget for Lyon er at skabe grønnere trafik og hjælpe unge med at ændre deres tilgang til transportformer. Derudover genbruges cykler, som ellers skulle have været forbi en genbrugsstation, og der oprettes nye lokale arbejdspladser ifm. vedligeholdelse af cyklerne. Initiativet startede i går den 8. november, hvor unge gratis kan låne cyklerne i op til to år.

Donkey Republics CEO, Erdem Ovacik udtalte ifm. nyheden:

Hos Donkey Republic er vi forpligtet til at demokratisere adgangen til bæredygtig transport. Derfor er Donkey Republic stolt af at være partner på dette projekt. Vores cyklers aktive levetid vil stige fra 5 år under Donkey drift til i alt anslået 10 år. Vi vil få flere unge mennesker til at slutte sig til cyklisternes republik og fortsætte vores rejse mod at transformere byer og liv. Vi tror på og støtter fuldt ud de foranstaltninger, som Lyon Metropole træffer i denne henseende, da de skaber en grønnere og mere bæredygtig by.

Det er en historisk aftale for Donkey Republic, og første gang i Europa at man ser så stort et tiltag omkring renoverede cykler.