EgnsINVEST Ejd. Tyskland er et af de ældre selskaber på First North, og blev noteret helt tilbage i 2008. I dag er selskabet solidt repræsenteret på ejendomsmarkedet i Berlin, hvilket siden 2014 har resulteret i stabile udbyttebetalinger.

First North er overordnet kendetegnet ved at være en mindre børs med mange virksomheder i en tidlig vækstfase. Derfor er udbytte også et sjældent syn på First North, hvorfor EgnsINVEST Ejd. Tyskland skiller sig væsentligt ud på denne front. Alt imens selskabet har udbetalt løbende udbytte til sine aktionærer, har selskabet formået kontinuerligt at levere et pænt afkast gennem kursstigninger, mens aktien det seneste år har været udfordret siden toppen i august 2022.

Fra regnskabsåret 2016 har EgnsINVEST Ejd. Tyskland udbetalt et udbytte på 1 kroner per aktie om året. I de to regnskabsår forinden lød udbyttet på 0,75 kroner per aktie. I takt med at aktien er steget, er udbyttet blevet relativt mindre ift. aktiekursen, idet størrelsen på udbyttet ikke er steget tilsvarende aktiekursen. Derfor svarer udbyttet på 1 krone i dag til en udbytteprocent på knap 0,6% med en aktiekurs på 177 i skrivende stund. Aktionærer der investerede tilbage i 2014 omkring kurs 95, har i løbet af årene i alt modtaget 8,5 kroner i udbytte svarende til omkring 9%.

Det illustrerer også, at EgnsINVEST Ejd. Tyskland ikke er en rendyrket udbytteaktie, men også løbende kigger på både køb og salg af yderligere ejendomme i Berlin, ligesom der skal være kapital til renoveringer. I regnskabsåret 2022 leverede selskabet et resultat per aktie på 5,53 kroner, hvorfor udbyttet med andre ord svarede til en payout-ratio på ca. 18%.

EgnsINVEST Ejd. Tyskland beskrev ifm. sin seneste halvårsrapport, at de likvide beholdninger ved udgangen af første halvår 2023 udgjorde 8,7 mio. kroner, mens der var ubenyttede kreditter på 35,6 mio. kroner, som kan anvendes til udvikling af porteføljen. I dag består porteføljen af 37 ejendomme, der primært er placeret i den centrale del af Berlin.