Erria meddeler i dag, at datterselskabet Mermaid øger væksten de kommende år ved indgåelse af nye kontrakter. Kontrakterne er kendetegnende ved at være større og længerevarende projekter.

Der er indgået kontrakt med PTSC (PetroVietnam), hvor Mermaid skal levere rednings- og sikkerhedsudstyr til Gallaf 3-projektet. Gallaf-3 er Qatars største offshore oliefelt, og et af de største offshore oliefelter, der udvikles i et samarbejde mellem Qatar Petroleum and Total Energies. Mermaid har ligeledes underskrevet en kontrakt med et Vietnamesisk olieselskab, hvor der årligt skal serviceres 400 redningsflåder og 100 redningsbåde.

Det er Mermaids fokus på høj kvalitet, pålidelighed og konstante sikkerhedsbevidsthed, som har resulteret i rekordregnskabet for 2022 – og ikke mindst budgettering for 2023. Mermaid har vundet flere og flere projekter, siden Erria overtog selskabet i december 2021. Med de nye store projekter er der skabt grobund for fortsat vækst i Mermaid de kommende år.

Britiske Harbour Energy og tyske Oldendorff er desuden to relativt nye selskaber i Mermaids partnerportefølje. Mermaid skal levere og servicere redningsudstyr til Harbour Energys platform i det Sydkinesiske Hav. I samarbejdet med Oldendorff vil Mermaid forestå servicering af redningsflåderne for deres skibe, som anløber vietnamesiske havne. Indgåelsen af de to samarbejdsaftaler blåstempler Mermaid som de internationale selskabers foretrukne servicepartner i Vietnam. Disse handler ændrer ikke allerede offentliggjort guidance for 2023.

Mermaid blev i 2022 leverandør til Siemens Gamesa og Vestas, som begge er bidragsydere til den meget ambitiøse grønne omstilling i Sydøstasien. Ud over at servicere de to selskabers vietnamesiske møller, skal Mermaid også levere og servicere rednings- og brandslukningsudstyr til Siemens Gamesa Hai Long Offshore Wind projektet i Taiwan.

I dagens meddelelse beskriver Erria, at de hos Mermaid i de kommende år vil have fokus på at blive udenlandske selskabers foretrukne samarbejdspartner. Selskaber som ønsker at være en del af Vietnams proportionale grønne udvikling, men som ikke selv har tilstrækkeligt kendskab og erfaring til at operere i Vietnam.