Med et mål om at indtage nye vækstmarkeder har Shape Robotics gennemført en vellykket aktieemission og dags dato noteret en overtegning på ca. 50%.

Selskabet udbød oprindeligt 2,1 mio. nye aktier til eksisterende investorer til en tegningskurs på 18 kroner pr. aktie, men der var efterspørgsel efter mere end 3 mio. aktier. Den rejste kapital svarende til ca. 36,9 mio. kroner efter omkostninger skal først og fremmest bruges på at etablere lokale salgsafdelinger i attraktive markeder med stor efterspørgsel på uddannelsesteknologi.

Shape Robotics står nu klar til at vinde flere attraktive markeder med tilstrækkelig vækstkapital til at realisere en planlagt ekspansion, et globalt distributionsnetværk, udsigt til sorte tal på bundlinjen og en forventet omsætningsstigning på 50-60% for det kommende regnskabsår. Selskabets partnerskabsbaserede vækststrategi har vist sig til gavn for både investorer og skolesystemer, der vil forberede unge til fremtidens højteknologiske arbejdsmarked med brug af Shape Robotics unikke teknologi.

Edtech-markedet i især de østeuropæiske lande udvikler sig hurtigt og tiltrækker betydelig politisk og offentlig interesse. Tidlig og effektiv implementering er afgørende for at udnytte sådanne nye muligheder i markedet, da mange projekter forventes at starte allerede i 2023 og 2024. Den strategiske plan for 2023 inkluderer blandt andet etablering af lokale teams i mindst et nyt europæisk marked for at hjælpe distributører samt gennemføre træningssessioner for lærere og skabe tilpasset marketing- og uddannelsesindhold.

Shape Robotics’ CEO, André Fehrn udtaler ifm. resultatet:

Tiltroen til yderligere vækst er efter denne emission dokumenteret stærk. Jeg vil gerne takke investorerne for den tillid, som dagens overtegning er et udtryk for, og vi ser frem til at veksle tilliden til konkrete resultater i et marked i kraftig vækst.