Erria meddelte i fredags efter markedsluk, at de har vundet deres største kontrakt nogensinde med Ørsted og opjusterer i denne forbindelse guidance med 2 mio. kroner.

Kontrakten er femårig med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Ørsted Bioenergy & Thermal Power A/S (Ørsted) estimerer kontraktsummen til maksimalt 450.000.000 kroner.

Med den historisk store Ørsted-kontrakt åbner offshore-konglomeratet med base på det historiske handelstorv i Køge et nyt kapitel i selskabets 30-årige historie. Erria har tidligere gennem 15 år indtil 2017 leveret drift, service, risikostyring og sikkerhedsudstyr til Ørsted, og nu er Danmarks største energivirksomhed igen at finde på kundelisten. Aftalen omfatter drift af to slæbebåde og fire pramme i størrelsen 9-15.000 DWT til transport af træflis, træpiller og andet dry-bulk samt ansættelse af 26 danske kollegaer.

Errias CEO, Henrik N. Andersen, ser frem til igen at servicere en af Danmarks største virksomheder og opjusterer nu forventningerne til den samlede koncernomsætning i 2022 fra 90-100 mio. kroner til 110-120 mio. kroner og hæver samtidig guidance for EBITDA fra 2-4 mio. kroner til 4-6 mio. kroner. Henrik N. Andersen udtaler:

Forretningen i Erria er stærkere nu end nogensinde og får nu endnu et forretningsben at stå på, som giver indtjening allerede fra dag ét. Vi er asset-light og så omsætningseffektive, som man overhovedet kan blive og derfor agile og fleksible i forhold til globale konjunkturer. Vi omsætter nu for over 100 millioner kroner gennem faste og langvarige kontrakter og har stabile kundeforhold, som rækker over mange år.