FOM Technologies kunne i sin halvårsrapport for 2023 rapportere en omsætning på 36,6 mio. kroner i årets første seks måneder, og løftede dermed igen sin halvårsomsætning sammenlignet med forrige halvår.

FOM Technologies gik på børsen i sommeren 2020, og siden da har selskabet kontinuerligt løftet sin omsætning hvert halvår. FOM Technologies rapporterer halvårligt til markedet, og udviklingen i omsætningen for hvert halvår fremgår af grafen.

Grafen påviser en kontinuerlig vækst, hvor selskabet har formået at løfte omsætningen for hvert halvår, der er gået. Det har resulteret i, at selskabet tenderer til at hente størstedelen af sin omsætning i sidste halvdel af året. I 2020 hentede FOM Technologies ca. 53% af helårsomsætningen i andet halvår, hvilket er vokset til ca. 60% i både 2021 og 2022.

Hvorvidt andet halvår i 2023 igen bliver bedre end første halvår, er fortsat uklart. FOM Technologies opjusterede senest sine forventninger i juli måned efter en historisk stor ordre på et tocifret millionbeløb. Efter denne ordre forventer FOM Technologies nu at nå en omsætning på 65-75 mio. kroner, hvilket både giver plads til, at første halvdel af året bliver det bedste målt på omsætningen samt at de kan fortsætte stimen med kontinuerlig halvårlig omsætningsvækst.

Baseret på selskabets seneste udmeldte guidance, forventer FOM Technologies at nå en omsætning på 28,4-38,4 mio. kroner i anden halvdel af 2023. Den historiske store ordre som udgjorde et tocifret millionbeløb blev annonceret efter udgangen af første halvår, og vil derfor bidrage til resultatet i anden halvdel af 2023. Derfor er markedet allerede bekendt med en ordre, der skal bidrage til væksten i indeværende halvår, hvor FOM Technologies skal levere avanceret slot die coating udstyr til en af Europas største batterifabrikker nær Göteborg. Efter flere år med markante vækstrater er det dog også vigtigt at bemærke, at det er lettere at vækste en forretning fra 5 til 10 mio. kroner end fra 50 til 100 mio. kroner.

FOM Technologies afholder den næste udgave af Inside FOM onsdag den 4. oktober 2023, hvor CEO Michael Stadi vil give en opdatering på udviklingen i tredje kvartal. Der vil ligeledes være mulighed for at stille spørgsmål. Du kan tilmelde dig eventet her.