FOM Technologies meddelte i går aftes efter børsluk, at de som det eneste ikke-amerikanske selskab kommer med i et amerikansk statsfinansieret videnskabskonsortium af Fortune 500 virksomheder og universiteter.

FOM Technologies’ slot die coating teknologi skal hjælpe med at åbne en ny videnskabelig grænse inden for kvantemekanik og udvide og internationalisere de vigtige STEM områder i USA.

CEO i FOM Technologies, Michael Stadi er leder af den eneste ikke-amerikanske virksomhed i klyngen, bestående af gigantiske virksomheder som Microsoft, Amazon og Applied Materials. Han er enormt stolt af sit team på kun 12 medarbejdere, der har arbejdet utrætteligt på at implementere den unikke slot die coating teknologi rundt om i verden. Efter en lang og ekstraordinær grundig due diligence periode har danske FOM Technologies nu fået fokus rettet på sig fra de største videnskabelige og kommercielle virksomheder i verden.

Michael Stadi udtaler ifm. nyheden:

IMOD-konsortiet består af nogle af verdens største og mest innovative virksomheder, herunder førende universiteter og forskningsinstitutioner i USA. Vores deltagelse i denne højt profilerede videnskabsklynge er en godkendelse af vores teknologi og vores utrættelige bestræbelser på at levere dansk topmoderne udstyr for at muliggøre fremtidig materialeforskning. Holdet og jeg er begge enormt stolte og ydmyge, hvilket gør dette til en af de vigtigste milepæle i FOM’s historie. Du kan sige, at den danske teknologiscene i dag virkelig slår over sin vægt. Det bliver ikke rigtig større end dette.

Indtræden i det prestigefyldte IMOD-konsortium giver FOM-teknologier mulighed for effektivt at levere danske nøgleløsninger for at fremskynde forskningsprocesser.

FOM Technologies bekræfter, at virksomheden fastholder sin økonomiske vejledning for 2021 og vil revidere det i overensstemmelse hermed, hvis udsigterne ændrer sig.