FOM Technologies meddelte i går efter markedsluk, at de efter et stærkt ordreflow i årets sidste måneder opjusterer omsætningsforventningerne for både 2022 og 2023. Det er dermed den anden opjustering på under to måneder for FOM Technologies.

Stigende global efterspørgsel på forskningsudstyr til solenergi-/ og batteri-industrierne driver den internationale vækst for danske FOM Technologies, og interessen for den unikke danske slot-die-teknologi i form af selskabets R/D-udstyr er stigende. Målet er at udnytte FOM Technologies’ unikke teknologi til at imødekomme efterspørgsel på nye højteknologiske løsninger som svar på en serie globale udfordringer.

På baggrund af stærkt ordreflow og virksomhedens overordnede pipeline opjusterer FOM Technologies guidance for omsætningen i både 2022 og 2023. Virksomheden vil fortsætte med at styrke organisationen til at favne den forventede stigende efterspørgsel og ved fortsat at investere i innovation og produktudvikling. EBITDA-forventninger til både 2022 og 2023 forbliver derfor så godt som uændrede.

FOM Technologies forventer nu at nå en omsætning på 46-50 mio. kroner i 2022 mod tidligere 40-43 mio. kroner. I 2023 forventer FOM Technologies at løfte omsætningen til 55-60 mio. kroner fra tidligere 45-50 mio. kroner. For 2022 fastholder FOM Technologies sine forventninger om at nå et positivt EBITDA på 1-3 mio. kroner, hvor de for 2023 har udvidet sit interval til 2-5 mio. kroner fra tidligere 2-4 mio. kroner.

FOM Technologies’ CEO, Michael Stadi udtaler:

Det er ingen hemmelighed, at verden de sidste 18-24 mdr. har oplevet en voldsom knaphed på kritiske maskin-/ og el- komponenter. Den eneste løsning på dette er dygtig sourcing samt større lagerbinding. Vi er lykkedes på begge fronter og kan dermed øge omsætning for året, selvom vi først får ordrer ind i de allersidste uger af året. De ordrer, vi ikke får leveret i indeværende kalenderår, ruller ind som omsætning i 2023, da vi finansielt følger kalenderåret.