FOM Technologies offentliggjorde i går efter markedsluk årsrapport for 2023, hvor selskabet løftede omsætningen til 78,2 mio. kroner svarende til en vækst på 45%.

FOM Technologies præsenterede samtidig et positivt EBITDA på 3,5 mio. kroner, og lever således op til de forventninger, som senest blev opjusteret i februar 2024. FOM Technologies forventede initialt at nå en omsætning på 55-60 mio. kroner med et EBITDA på 2-5 mio. kroner, hvorfor selskabet målt på omsætningen har overgået sine egne forventninger med 30% sammenlignet med toppen af det oprindelige spænd for omsætningen.

FOM Technologies går ind i 2024 med et kraftigt styrket kapitalgrundlag efter kapitalrejsningen i fjerde kvartal 2023, som skete gennem udstedelse af nye aktier til institutionelle investorer. Kapitalrejsningen bidrager til, at 2024 bliver et investeringsår for FOM Technologies, hvor der skal investeres yderligere i det globale virksomhedssegment inden for selskabets strategiske fokusområder, udbygning af selskabets amerikanske salgsdatterselskab, ny kerneteknologi samt nye maskiner og produkter. Dette afspejles i selskabets guidance for 2024, hvor der ventes en omsætning på 65-80 mio. kroner med et EBITDA på -8 til 2 mio. kroner.

I løbet af 2023 har FOM Technologies investeret markant i medarbejderstaben, hvor antallet af fuldtidsmedarbejdere er blevet fordoblet, hvorfor personaleomkostningerne er steget 47% til 22,0 mio. kroner. Det medvirker til, at FOM Technologies nu har en organisation, der er bedre rustet til vækst, produktudvikling og ekspansion.

FOM Technologies har senest meddelt, at de senere på året sender stifter og CIO Martin Kiener til USA for at stå i spidsen for selskabets opbygning på det amerikanske marked. Det amerikanske marked er forventeligt en vigtig vækstdriver for FOM Technologies i de kommende år, ligesom selskabet allerede har leveret en række ordrer til amerikanske kunder. I slutningen af 2023 kunne FOM Technologies bl.a. annoncere Massachusetts Institute of Technology i Boston som tilbagevendende kunde, efter universitet købte sin anden flagskibsmaskine for slot-die coating udstyr fra FOM Technologies.