FOM Technologies har her til morgen annonceret, at selskabet har modtaget deres største ordre hidtil fra det amerikanske universitet Georgia Tech til levering i 2023. Ordren skaber et solidt grundlag for næste års omsætning.

Slot-die-systemet skal anvendes til batteriforskning på Georgia Techs nyetablerede Pilot-Scale Manufacturing Facility for Strategic Energy Research. Forskningscentret forventes at åbne i 2023. Meddelelsen er væsentlig af to årsager. Først og fremmest fordi, at det er første gang, at FOM Technologies sælger en maskine til denne værdi. Derudover markerer det FOMs indtræden i det mest komplicerede pilotproduktionssegment.

Ordren er næsten dobbelt så stor som vores nuværende største ordre, men af ​​kommercielle årsager ønsker parterne ikke at oplyse faktiske tal for ordren. Ordren ændrer ikke den økonomiske guidance for 2022, men betyder, at FOM indleder offentliggørelse af finansiel guidance for 2023. I 2023 forventer FOM Technologies at nå en omsætning på 36-40 mio. kroner samt et EBITDA på 2-4 mio. kroner. Til orientering forventer FOM Technologies i 2022 at nå en omsætning på 29-32 mio. kroner samt et EBITDA på 1-3 mio. kroner.

FOM Technologies’ CEO, Michael Stadi udtaler:

Det er en ægte milepæl for FOM Technologies, og vi er naturligvis meget stolte over at være en del af dette multi-million-dollar forskningscenterprojekt. Vores system vil være centrum i forskningsfaciliteten, så vi har store forventninger til dette nye samarbejde med Georgia Tech. Da leveringen er planlagt til næste år, påvirker det ikke vores omsætning for 2022 – men det lægger et solidt fundament for vores 2023 pipeline og for vores vækstplaner fremadrettet.