FOM Technologies meddeler i dag, at de har vundet et udbud om levering af slot-die coating system til den prestigefyldte tyske forskningsinstitution Fraunhofer ISE.

Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems ISE i Freiburg, Tyskland, er det største solforskningsinstitut i Europa og et af verdens mest avancerede og prestigefyldte solforskningscentre. Sammen med en lille håndfuld andre forskningscentre i verden er Fraunhofer ISE ansvarlig for certificering af solcellers kvalitet og effektivitet.

Fraunhofer’s egne forskere har også rekorden for verdens mest effektive solcelle med 47,6 procent effektivitet. Ved hjælp af en ny antirefleksbelægning har de med succes øget effektiviteten af deres bedste 4-junction solcelle til dato fra 46,1 procent til 47,6 procent ved en koncentration på 665 sole.

Nyheden ændrer ikke på FOM Technologies’ økonomiske forventninger til året, som blev opjusteret ifm. halvårsregnskabet. FOM Technologies forventer i 2022 at nå en omsætning på 33-36 mio. kroner med et positivt EBITDA på 1-3 mio. kroner.