GreenMobility kunne den 1. juni 2022 lancere deres delebilskoncept i Amsterdam, hvor de blev taget godt imod af brugere og partnere.

Amsterdam er en af de byer, der har størst fokus på en bæredygtig infrastruktur og mobilitet, hvor især cykler og deleøkonomiske koncepter har været store fokusområder.

Gennem det første år i Amsterdam er der kørt mere end 1,5 mio. kilometer i GreenMobility’s delebiler og kørt mere end 3,2 mio. minutter fordelt på mere end 91 tusinde ture. En gennemsnitlig tur er på omkring 17 kilometer og tager omkring 36 minutter ifølge de data, som selskabet har præsenteret.

Siden lanceringen i Amsterdam er der dog sket meget i GreenMobility, der har lavet en ny og optimeret strategi, der fokuserer benhårdt på en profitabel drift. Det har blandt andet medført en fordobling af det belgiske marked, som de har været til stede på i over to år og nærmer sig break-even som det tredje marked i koncernen.

Herudover har den nye strategi medført et skift på CEO-posten, hvor Kasper Gjedsted er tiltrådt for at bringe GreenMobility i mål med den nye strategi, hvor GreenMobility har ambitioner om at være tæt på break-even i 2023 og en operationel drift i 2024, som det første fuldt elektriske delebilskoncept i Europa.

GreenMobility blev desuden tidligere i år kåret som Danmarks bedste mobilitetsapp af I Love Mobile og Shape, der har foretaget en brugerundersøgelse blandt mere end 3.000 personer med fokus på brugertilfredshed, kommunikation, indhold mv., hvor de vurderede knap 150 forskellige apps, der udover GreenMobility bl.a. inkluderede GoMore, Rejseplanen og ShareNow.

GreenMobility vil forventeligt præsentere halvårsregnskab for 2023 den 10. august 2023.