GreenMobility annoncerede i slutningen af november 2023 planer om at udvide bilflåden i København markant, hvilket i midten af december blev fulgt af en strategiopdatering, hvor GreenMobility fremadrettet vil investere væsentligt i det danske marked. Efterfølgende blev der gennemført en kapitalrejsning for at understøtte den fremadrettede strategi.

Kapitalrejsningen viste sig som en hurtig proces, hvor der på få dage blev tegnet for 26,2 mio. kroner fra eksisterende investorer som Arbejdernes Landsbank, Strategic Invest, AkademikerPension (MP Pension), BankInvest, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), selskabets CEO Kasper Gjedsted og Bestyrelsesformand Tue Østergaard, samt en række nye danske investorer. Per dags dato er de tre største aktionærer i GreenMobilty; A/S Arbejdernes Landsbank, Strategic Investment A/S og HICO Group ApS.

I tråd med udmeldingerne vil GreenMobility i løbet af første kvartal 2024 udvide bilflåden i København til mere end 1.000 el-biler. Udover den positive miljømæssige effekt fra el-bilerne, vil ekspansionen også være med til at nedbringe trafikken i den danske hovedstad, da en delebil ifølge flere studier kan erstatte mere end fem privatbiler.

CEO for GreenMobility, Kasper Gjedsted udtaler i denne forbindelse:

I en tid hvor det kan være udfordrende at rejse kapital, er det glædeligt med den store opbakning, vi har oplevet fra både nuværende og nye investorer. At både eksisterende institutionelle samt nye investorer var så hurtige til at bakke op om kapitalrejsningen er i vores optik en anerkendelse af potentialet i GreenMobility og den retning, vi har lagt, med målet om i 2024 at blive det første profitable el-delebilsselskab i Europa. Vi har oplevet en væsentlig vækst i København, hvor vi i 2023 havde måneder med mere end 60.000 ture. Københavnerne er i den grad på forkant med delebilskonceptet i Europa, og vi forventer en fortsat markant positiv udvikling i København i 2024. At vi samtidig kan fjerne mere end 5.000 privatbiler fra gaderne er en win-win både for Københavnerne og GreenMobility.