Alt imens vi med begejstring kan se frem til en spændende regnskabssæson, skal vi også snart sige farvel til yderligere to selskaber noteret på First North Danmark.

I morgen torsdag den 18. januar 2024 har SameSystem sidste handelsdag på børsen, mens NORD.investments har sidste handelsdag på børsen onsdag den 7. februar 2024. Hvis du har aktier i SameSystem og/eller NORD, skal du derfor være opmærksom på dette, da aktierne snart bliver så godt som umulige at handle.

Hvis dine aktier er placeret hos Nordnet, skal du være opmærksom på, at Nordnet som udgangspunkt opkræver et kvartalsvist gebyr på 99 kroner i kvartalet for at opbevare dine unoterede aktier. Er dine aktier omvendt placeret på Saxo, er den melding jeg har fået, at det ikke skulle koste et gebyr. Et kvartalsvist gebyr på 99 kroner kan hurtigt løbe op i mange penge, særligt ift. de beløber, som mange har investeret i disse små aktier.

Efter et ærgerligt forløb med afnoteringen af Astralis, har Nordnet øget sit fokus på at informere om disse afnoteringer, hvilket er positivt, da mange investorer i sidste ende vil finde det mere fordelagtigt at sælge sine aktier inden afnoteringen fremfor at beholde de illikvide unoterede aktier. Dette er formentligt årsagen til, at SameSystems aktionærbase på Nordnet ca. er blevet halveret i løbet af de seneste par uger, hvorfor aktien i skrivende stund kun har 132 aktionærer på Nordnet.

Flugten fra NORD.investments er ikke for alvor begyndt endnu, hvor aktien i skrivende stund kun har mistet 12 Nordnet-aktionærer ift. den 2. januar 2024. Derfor har aktien registreret 682 aktionærer gennem Nordnet i skrivende stund. Dette vil formentligt falde markant i løbet af de kommende uger op til den sidste handelsdag den 7. februar 2024.

For NORD.investments er det værd at bemærke, at aktien med en kurs på 1,18 kroner per aktie handles til en markedsværdi på omkring 25 mio. kroner. Aktien er med andre ord allerede ”bombet”, idet selskabet ved udgangen af første halvår 2023 havde en kontantbeholdning på 31,8 mio. kroner. Det er derfor mod ens logik, at aktien skal handles meget lavere end nuværende niveau, men med et forventet kommende salgspres fra aktionærer, der vil sælge inden afnoteringen, skal man ikke udelukke, at aktien kan falde yderligere.