Aktionærer i Hydract kunne i denne uge ånde en smule lettet op, efter selskabet offentliggjorde en vigtig ordre, og dermed bekræftede potentialet i mejerisektoren.

Børsrejsen for Hydract startede med et brag i 2021, hvor aktien blev markant overtegnet og oplevede massiv interesse. For bare få måneder siden var selskabet ved at løbe tør for kapital, og bekymringen for en mulig konkurs var tiltagende. Denne bekymring blev dog midlertidigt udryddet, efter Hydract hentede 6,8 mio. kroner før omkostninger gennem en rettet emission i juli måned.

Hydract sikrede sig derfor kapital efter udgangen af første halvår, hvor selskabet ifølge halvårsregnskabet kun havde likvide beholdninger på 325 tusinde kroner. I første halvår omsatte Hydract desuden for blot 371 tusinde kroner og nåede et negativt resultat før skat på 6,9 mio. kroner. På trods af den beskedne omsætning i første halvår, fastholdte Hydract sin guidance for helåret om at nå en omsætning på 15-18 mio. kroner med et negativt resultat før skat på -5 til -8 mio. kroner.

Det betyder, at Hydract minimum skal omsætte for ca. 14,6 mio. kroner i andet halvår mod knap 0,4 mio. kroner i første halvår. Dette skulle ifølge Hydract realiseres som følge af et gennembrud i mejerisektoren, hvorfor aktionærerne har ventet på, at selskabet ville sikre de første ordrer i sektoren.

Derfor var det en positiv nyhed for aktionærerne i Hydract, at selskabet i denne uge offentliggjorde, at de har sikret den første ordre til Arla Foods. Dermed bekræftede Hydract, at mejerisektoren har et potentiale, hvor Arla bl.a. vil indføre energibesparende og digitalt styrede procesventiler fra Hydract. Størrelsen af ordren blev ikke offentliggjort, men Hydract beskrev, at de forventede at dette blot var den første af en række ordrer til Arla Foods.

Aktien reagerede med en stigning på 12% på dagen for nyheden, som blev den største handelsdag i Hydract-aktien siden den 30. juni 2023. Hvis selskabet skal leve op til sin guidance for året, må vi dog gå stærkt ud fra, at der skal hentes flere ordrer i indeværende kvartal, men den første ordre fra Arla var i særdeleshed en vigtig nyhed.