Hypefactors afholdt fredag en ekstraordinær generalforsamling, hvor aktionærerne godkendte bestyrelsens forslag om at lade sig afnotere fra First North. Forslaget fik støtte fra hele 98,42% af den repræsenterede aktiekapital. Der var således massiv opbakning til forslaget.

Hypefactors vurderer da også, at en afnotering vil øge værdien for selskabets aktionærer. Hypefactors har siden sin børsnotering udviklet sig til en stærk international AI-virksomhed med gode og tilfredse kunder samt en unik teknologi med stort fremtidspotentiale, så afnoteringen ses som et offensivt træk.

Et af Hypefactors’ primære argumenter for at lade sig afnotere er, at det vil betyde lavere omkostninger, hvilket vil bidrage positivt til selskabets marginer. Derudover mener bestyrelsen, at værdien i selskabet ikke afspejles af den nuværende aktiekurs. Aktien er steget 23%, siden selskabet annoncerede ønsket om at lade sig afnotere tidligere i februar.

Når afnoteringen er godkendt af Nasdaq, vil der gå ti uger før selskabets aktier afnoteres. I den periode kan man således handle aktierne på helt sædvanlig vis. Hvis du er aktionær, er det vigtigt at være opmærksom på, at aktierne efter en afnotering ikke er optaget til handel på en markedsplads, og derfor bliver væsentligt sværere at handle.