Audientes kunne i torsdags kort før markedsluk præsentere deres regnskab for fjerde kvartal 2023, inden årsrapporten offentliggøres den 27. marts 2024.

I forbindelse med regnskabet satte Audientes fokus på nogle af de væsentlige forhold og tiltag, som der er blevet taget gennem kvartalet. Det inkluderer blandt andet en rettet emission på 0,9 mio. kroner, mens selskabets produkt Companion by Audientes er blevet lanceret i Japan, og indledningsvist vil være tilgængelig gennem distributionspartneres detailpartnere og online. Salget forventes at starte i 2024.

Fjerde kvartal 2023 har været et overgangskvartal, hvor der er lagt et fundament på det indiske og kinesiske marked for 2024. Audientes forventer i løbet af første halvår 2024 at kunne levere nogle forudbetalte produkter på det kinesiske marked, hvor de kan opnå en omsætning på 600 tusinde kroner, som i forvejen er bestilt og betalt.

Salgsaktiviteterne forventes at tage til på det indiske og kinesiske marked, hvor Audientes har opnået lokale godkendelser og indgået distributionsaftaler med store selskaber på de lokale markeder.

Audientes vil i 2024 kigge ind i et nyt forretningsområde for selskabet. Audientes har nemlig været i dialog med interesserede aktører om udvikling af nye produkter sammen, der udnytter Audientes’ softwareplatform og produktreferencedesign, men hvor det er Audientes’ kunde der er ansvarlig for deres produktudvikling, fremstilling og markedsføring. Audientes har derfor oprettet et yderligere område i sin forretning kaldet softwareplatformslicensering til OEM’er og brands.

Audientes meddelte kort før offentliggørelsen af regnskabet, at de har en målsætning om at sikre mindst 10 mio. kroner gennem 2024 til at sikre den fremtidige drift af selskabet.