Den danske virksomhed, Linkfire, meddeler i dag, at de udvider med et kontor i Ghana, hvor de forventer en markant vækst i trafikken.

Afrika er et spændende marked for Linkfire, hvor vækstmulighederne er gode, hvorfor selskabet nu har etableret et kontor i regionen. Målet er at øge trafikken fra 3,5 mio. til 35 mio. i regionen i løbet af de næste 24 måneder. Selve markedet forventes at stige 10-14% om året frem mod 2025 i regionen.

Gennem Linkfires store mængder data, kan selskabet se tendensen i musikindustrien i Afrika. Her fremgår det, at sange udgivet fra Afrika ikke kun høres i Afrika, men også er populære for det globale publikum. Derfor har vi også set flere streamingstjenester kaste sig over dette marked, hvor der blandt andet kan nævnes Boomplay, AudioMack, Gbedu og Mdundo, som er noteret på den danske First North børs.

Globale aktører som Apple Music, Spotify og Youtube har også fået øjnene op for mulighederne i Afrika.

For Linkfire er det vigtigt at være lokalt til stede på markedet, hvorfor selskabet har forfremmet deres Finance Manager, Maritt Araba Biney Jensen som Regional Manager i Afrika. Maritt har selv erhvervserfaring fra Afrika, hvorfor hun kender markedet og de kulturelle forhold. Hun har været i Afrika de seneste tre måneder, hvor Linkfire i denne periode allerede har tilføjet over 10 nye streamingstjenester til platformen.

Linkfire-aktien stiger pænt efter nyheden, og er i skrivende stund oppe med 7% i dagens handel.