Oktober har budt på mange spændende begivenheder og nyheder på den danske vækstbørs, som vi nu kan se tilbage på.

Regnskabssæsonen er så småt begyndt, og november bliver ligeledes en måned, som kommer til at byde på mange regnskaber. Det bliver ligeledes en måned, hvor børsnoteringer kan komme i fokus. I oktober kom et nyt selskab på den danske First North børs, nemlig Brain+. Brain+ blev overtegnet 69%, og er faldet 26% efter aktien havde første handelsdag d. 7. oktober.

Top 3 aktierne

I oktober måned slutter Risk Intelligence, Odico og Hydract øverst blandt de noterede minibørsselskaber på First North DK.

I starten af måneden offentliggjorde Risk Intelligence tal for tredje kvartal. Her meddelte selskabet, at de har oplevet en omsætningsfremgang på 19% sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig nåede Risk Intelligence en churn på 0%, og mistede derfor ingen af sine kunder.

Odico har ligeledes været nyhedsaktuelle i løbet oktober. Odico har eksempelvis indgået et strategisk samarbejde med et udlejningsfirma. Aftalen er i tråd med Odicos strategi, og sikrer endnu en afsætningskanal for Odicos teknologi. Forventningen er, at flere tilsvarende aftaler med andre materieludlejere løbende indgås. Desuden har Odico modtaget en stor tillægsordrer på 5,2 mio. kroner i Digital Fabrikation.

Hydract slutter top-3 feltet uden nogle nyheder udsendt til Nasdaq. Aktien faldt dog 13% i september, hvorfor aktien kan have lavet et rebound i løbet af oktober.

Tre opjusteringer

I løbet af oktober har tre First North selskaber opjusteret sine forventninger. Dette gælder Jobindex, Donkey Republic og FOM Technologies.

Donkey Republic opjusterede sine forventninger ifm. en Q3-opdatering, hvor det fremgik, at selskabet har oplevet stærk vækst. I tredje kvartal af 2021 har Donkey Republic haft 132.000 brugere svarende til en vækst på 71% sammenlignet med samme periode sidste år. Efter opjusteringen guider Donkey Republic nu med at nå en omsætning på 33-35 mio. kroner mod tidligere 30-32 mio. kroner.

FOM Technologies har opjusteret sine forventninger, efter selskabet har oplevet en stærk global efterspørgsel. FOM Technologies forventer nu at nå en omsætning på 18-21 mio. kroner mod tidligere 16-20 mio. kroner, og et EBITDA på -1 til 1 mio. kroner mod tidligere -2 til 0 mio. kroner.

Der er dog også kommet to nedjusteringer i løbet af måneden, hvilket gælder for Alefarm Brewing og WindowMaster. Alefarm Brewing er fortsat påvirket af nedlukninger relateret til Covid-19 i Europa og Asien, hvorfor selskabet nu venter at omsætte for 8,7-9,4 mio. kroner mod tidligere 10-12 mio. kroner og et EBITDA på omkring -1 mio. kroner mod tidligere omkring 0. På den positive side har Alefarm Brewing dog oplevet en markant vækst på det danske marked, som derfor i nogen grad kompenserer for det manglende eksportsalg.

Læs også: First North: Flere opjusterer end nedjusterer i år.

Starten på regnskabssæsonen

Som tidligere nævnt, er regnskaberne så småt begyndt at tikke ind på den danske vækstbørs. I løbet af oktober er der kommet regnskab fra Happy Helper, Agillic, Konsolidator og Mdundo.

Happy Helper var den første af de omtalte, som leverede regnskab. Happy Helper leverede årsrapport for deres skæve regnskabsår d. 19. oktober, hvor det fremgik, at selskabet lige nu er i mangel på helpers. I starten af Covid-19 krisen blev Happy Helper ramt på efterspørgslen, da der ligesom med så mange andre steder, var frygt for at mødes fysisk med andre. I starten af 2021 begyndte efterspørgslen at komme tilbage igen, men i foråret blev selskabet ramt af, at de ikke havde nok helpers på platformen, hvilket var første gang i selskabets levetid, at de oplevede det. Derfor fokuserer Happy Helper lige nu på at tiltrække nye helpers til platformen.

Agillic offentliggjorde nogle dage senere regnskab for tredje kvartal, hvor det fremgik, at de har oplevet en ARR-fremgang på 16% YoY. Konsolidator oplevede ligeledes en pæn fremgang, og vækstede sin ARR med 74% YoY. Per 30. september havde Konsolidator derfor en ARR på 12 mio. kroner. Konsolidator guider med at nå en ARR på 13,5-15 mio. kroner i slutningen af året.

Mdundo var den sidste virksomhed, som offentliggjorde regnskab i oktober. I september havde Mdundo 10,4 mio. månedlige aktive brugere, hvilket svarer til en vækst på 64% fra september 2020. Væksten var drevet af kampagner målrettet brugere af virksomhedens telekom-partnerskaber med det formål at drive betalende abonnenter. Den hurtigst voksende region har været Vestafrika (138%), og den største brugerbase var Østafrika med 47% af de samlede brugere. For regnskabsåret 2021/22 guider Mdundo med at nå en omsætning på 9-10 mio. kroner og et EBITDA på -10 til -11 mio. kroner.

Samlet overblik

Oktober på minibørserne 2021