Reponex, som er et datterselskab af Pharma Equity Group, har opnået de primære endepunkter i selskabets kliniske fase 2 studie med lægemiddelkandidaten RNX-051.

Datterselskabets MEFO-studie omhandler behandling af patienter med højresidet colon cancer og højresidet adenomer (potentielle forstadier til cancer), med selskabets lægemiddelkandidat RNX-051. Her kunne selskabet i fredags meddele om positive præliminære resultater fra dette fase 2 studie.

Studiet viste blandt andet, at RNX-051 kraftigt reducerer biofilmfra den raske slimhinde, samt kræfttumorens randzone hos de patienter, der har særligt meget biofilm inden behandlingen. Biofilm er et bakterielag, der beskytter kræftsvulsten og adenomer fra bekæmpelse af kroppens eget immunsystem i tyk- eller endetarmen.

Derudover har man set en højere fremkomst af særlige immunceller, der er afgørende for immunsystemets evne til at forhindre udviklingen af kræft fra forstadier blandt patienter der har modtaget RNX-051 ift. kontrolgruppen.

Ligeledes fandt man hos patienter med colon cancer en mere gunstig kombination af immunceller i tumoren efter behandlingen med RNX-051. Inden for to uger efter behandlingen med RNX-051 kunne man vise at én enkelt behandling ledte til en stigning i de celletyper, som man ved er afgørende for immunsystemets nedbrydning af kræftceller.

Studiet har med disse resultater vist en mekanisme, der giver grund til at antage, at behandlingen kan tænkes ind i fremtidige behandlinger, der kan forebygge udviklingen af kræft fra forstadier samt forsøge kombinationsbehandlinger med anden behandling såsom immunterapi eller lignende kræftbehandlingsformer.