Scandinavian Medical Solutions offentliggjorde i går årsrapport for regnskabsåret 2022/23, hvor selskabet øgede sin omsætning med 73% og realiserede et EBITDA på 21,1 mio. kroner.

Regnskabsåret 2022/23 blev således et rekordår for Scandinavian Medical Solutions, der gennem året opjusterede sine forventninger fire gange. Med en omsætning på 191,2 mio. kroner og EBITDA på 21,1 mio. kroner levede selskabet op til sine seneste udmeldte forventninger om at nå en omsætning på 180-195 mio. kroner med et EBITDA på 20-23 mio. kroner. Resultatet var desuden markant over den initierende guidance for året, der lød på en omsætning i intervallet 125-140 mio. kroner med et EBITDA på 15-17 mio. kroner.

Efter et år med mange opjusteringer, var det særligt guidance for regnskabsåret 2023/24, som investorerne havde fokus på ifm. årsrapporten. I 2023/24 forventer Scandinavian Medical Solutions at løfte omsætningen til 210-230 mio. kroner med et EBITDA på 20-23 mio. kroner. Direktionen og bestyrelsen anser guidance som værende realistisk, men ser dog en upside, hvis det viser sig, at selskabet har været for forsigtige med forskellige antagelser, herunder budgettet i USA, udlejningsforretningen og prisniveauet samt marginer for CT-scannere.

Det rekordgode resultat i 2022/23 skyldes i stor grad en kerneforretning i fortsat vækst samt en After Sales & Parts forretning i rivende udvikling. Derudover har udlejningsforretningen bidraget til årets omsætning for første gang siden etableringen af forretningsområdet. Udlejningsflåden er i regnskabsåret blevet udvidet med flere fabriksnye Siemens MRI-scannere, som er ideelle til langtidsudlejninger. I det igangværende regnskabsår vil SMS have et øget fokus på at optimere forretningsområdet yderligere.

Scandinavian Medical Solutions’ lagerbeholdning er i øjeblikket i den høje ende, men ledelsen understreger, at den til fulde matcher den økonomiske vækst samt fastsatte guidance for 2023/24. Samtidig består lageret af en bred vifte af forskellige mærker og modaliteter, som anses som værende afgørende for at kunne imødekomme kunders krav på tværs af landegrænser – SMS tilstræber altid at have forskellige modeller fra hver modalitet på lager, da krav til funktioner og software er forskellige alt efter kundernes behov. Samtidig er den relativt store lagerbeholdning afgørende for at opnå succes på tværs af Atlanten.

Scandinavian Medical Solutions lukkede i gårsdagens handel i kurs 9,3, og sammenholdt med indtjeningen per aktie i det afsluttede regnskabsår på 0,45, svarer det til en P/E på 20,66.