Reponex, som er et datterselskab af PEG, modtog i går en godkendelse på deres patentansøgning for RNX-051.

Det er en signikant milepæl at modtage dette patent fra European Patent Office. Patentet omhandler lægemiddelkompositioner til eliminering af bakterielle promotorer af colorektal cancer ved intraluminal påføring (RNX-051). Denne metode fokuserer på nedkæmpelse af bakterielaget, også kendt som biofilm, som beskytter kræftsvulster i tyk- eller endetarmen. Ved at nedkæmpe denne beskyttende barriere søger behandlingen at gøre kræftcellerne mere modtagelige for kroppens eget immunforsvar.

Colorektal cancer er en stor global udfordring, og Ifølge World Health Organistation (WHO) og The international Agency for research on cancer (IARC) blev det globale marked for colorektal cancer vurderet til USD 9,4 milliarder i 2020. Derfor er behovet for innovative behandlingsmetoder mere presserende end nogensinde. Patentet har gyldighed indtil 2039. Med opnåelse af fuld SPC-forlængelse vil gyldigheden være indtil 2044.

Bestyrelsen hos Pharma Equity Group udstedte desuden i går et konvertibelt lån for i alt 8.914.795 kroner til en rente på 3,25% per kvartal. Selskabet kan maksimalt udstede 12.627.691 nye aktier gennem en tilbagebetaling af lån gennem aktier i selskabet. Aktien endte dagen med en stigning på 3,26%, og var samtidig årets største handelsdag for aktien, hvor der blev handlet aktier i PEG for mere end 750 tusinde kroner.

CEO Thomas Kaas Selsø udtalte ifm. den godkendte patentansøgning:

Vi er meget glade for, at EPO nu har godkendt ansøgningen om patent på vores behandlingsmetode så vi kan beskytte vores produkt i et så vigtigt kommercielt område.