Pharma Equity Group besøgte i samarbejde med Colitis-Crohn Foreningen tidlige på efteråret tre Inflammatory Bowel Disease patienter med hver deres svære diagnose, sygdomsforløb, daglige udfordringer og trods det, en vilje til at få det meste ud af et liv med en kronisk sygdom og dertilhørende følgesygdomme.

Det har været selskabets formål at skildre livet som IBD-patient for at få en større indsigt i deres patientgruppe og livet som crohn’s og colitis patient. Derudover ønsker selskabet som udvikler af lægemiddelkandidaten RNX-041 målrettet crohn’s og pouchitis patienter at tage ansvar i at øge bevidstheden om et sygdomsområde, hvor der i dag er en begrænset bevågenhed og kendskab.

IBD tæller i dag 58.000 danskere, hvoraf antallet af Crohn’s tilfælde er tredoblet siden 1996, og Colitis steget med 33 %. Udover de store gener som en kronisk tarmsygdom fører med sig for den enkelte patient, har sygdommen også store økonomiske konsekvenser for det danske samfund. Ifølge seneste kommissionsrapport udgivet af Colitis-Crohn Foreningen, koster IBD-patienter Danmark i alt ca. 4 mia. kroner om året, hvoraf omkring 1,9 mia. kroner skyldes sygedage, øget niveau af sociale ydelser og tabte skatteindtægter.

Til samarbejdet om patientfilmen tilføjer Benthe Bertelsen, næstformand for Colitis-Crohn’s Foreningen:

Det betyder utrolig meget for os, at branchens aktører inden for tarmsygdomme aktivt er med til at øge fokus på, og viden om IBD. Kendskabet til IBD og følgesygdomme deraf er desværre meget begrænset. Op mod 1.000.000 dansker lider af tarmsygdomme af forskellig art. Vi håber derfor fortsat på at vi kan samarbejde om at øge bevidstheden i Danmark.

Du kan se en kortfilm, der kom ud af samarbejdet gennem dette link: Crohn’s patient film (youtube.com)