Scandinavian Medical Solutions har i dag meddelt, at selskabet har leveret en brugt high-end GE PET/CT-scanner. Scanneren har nået den amerikanske kyst efter flere ugers transport over Atlanten via søfragt.

Scanneren, som oprindeligt blev produceret i 2010, kombinerer røntgenundersøgelse med en innovativ nuklearmedicinsk billeddannende metode, hvor der anvendes sporstoffer. Den unikke kombination af teknologier gør det muligt at danne utroligt detaljerede billeder af celler og væv.

Salget udgør et beløb større end 2 mio. kroner, og offentliggøres derfor i henhold til selskabets informations – og kommunikationspolitik. Ordren ligger inden for intervallet 2,0-3,5 mio. kroner. Levering og risikoovergang af scanneren fandt sted i uge 50, 2023. Ordren ændrer ikke på den nyligt udmeldte guidance for omsætning og EBITDA i regnskabsåret 2023/24. Stifter og administrerende direktør, Jens Krohn, der snart tager mod netop USA som administrerende direktør for det kommende amerikanske datterselskab, udtaler:

Da GE introducerede denne specifikke PET/CT-scanner tilbage i slutningen af 00’erne, var teknologien ganske banebrydende. Og nu med 14 år på bagen er scanneren stadig uhyre højteknologisk med dets unikke teknologi og specifikationer. Det er utroligt glædeligt, at scanneren nu er kommet videre til et nyt hospital, som skal bruge den til diagnosticering af cancer.